SmartWare en SlimBuildings

SmartWare en SlimBuildings in de praktijk (video)

Vorige week heeft u in onze eerste nieuwsbrief kunnen lezen dat er een koppeling tussen SlimBuildings en SmartWare is gerealiseerd. SlimLabs kan van uw uitgebreide BIM model, DWG tekeningen of basale plattegronden een eenvoudig te gebruiken 3D model opstellen voor een fractie van de kosten van een uitgebreid model. Door de slimme koppeling met SmartWare kan een legio aan informatie van uw pand(en) uit SmartWare visueel benaderbaar gemaakt worden in het 3D model. Momenteel is deze koppeling al uitgewerkt voor de KWIS module van SmartWare. Het is mogelijk om een KWIS melding (klacht, wens, informatievraag, storing) via het aanklikken van een ruimte te doen. De in die ruimte aanwezige inventarissen of installaties worden getoond en de gebruiker kan het betreffende object eenvoudig selecteren. Uiteraard komt deze melding rechtstreeks in SmartWare, en kan deze door de backoffice opgepakt worden. Niet alleen meldingen, ook gepland onderhoud wordt in het model getoond. Uitvoerende medewerkers hebben snel inzicht in de uit te voeren werkzaamheden en de locatie ervan.

Omdat SmartWare Solutions en SlimLabs geloven in de combinatie van een 3D BIM tool en een FMIS pakket, zal het aantal ‘apps’ alleen maar groeien. Denk hierbij aan ruimte/werkplekreserveringen, sleutelbeheer en legionellabeheer. Omdat SlimBuildings koppelingen heeft met andere systemen is het ook mogelijk om bijvoorbeeld informatie van CO2- en temperatuursensoren te tonen in het model. Vervolgens kunnen correlaties ontdekt worden tussen de sensorinformatie en eventuele warmteklachten in SmartWare.

Voor meer informatie over deze oplossing kunt u contact opnemen met Ivo Korteweg via +31(0)33-3031089 of i.korteweg@smartwaresolutions.nl.

Klik HIER voor de uitzending van TeamNL waar we deze oplossing gepresenteerd hebben.

Webportal 2.0

Het afgelopen jaar is er veel tijd gestoken in het herontwikkelen van de webportal van SmartWare. Dit heeft geleid tot een moderne, stabiele en flexibele webapplicatie. De webportal werkt met alle browsers en alle devices. Inmiddels kunnen we vrijwel alle onderdelen van de Windowsapplicatie ook in de webportal verwerken. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken is nu bijvoorbeeld ook ‘dashboarding’ en het reserveren van ruimtes door middel van ‘drag and drop’ mogelijk.

Een aantal klanten van SmartWare Solutions is al overgestapt naar de nieuwe portal. Bij de oude portal wordt de veroudering steeds duidelijker merkbaar. We raden u daarom aan zo spoedig mogelijk over te stappen. Bestaande klanten met een oude portal ontvangen 50% korting op de aanschaf van de nieuwe portal.

Voor meer informatie over deze oplossing kunt u contact opnemen met Ivo Korteweg via +31(0)33-3031089 of i.korteweg@smartwaresolutions.nl.

Bereikbaarheid SmartWare Solutions

In de mail die u voor de vakantie heeft ontvangen, is aangegeven dat onze helpdesk is uitgebreid. Bij problemen is de helpdesk uw eerste aanspreekpunt. Wellicht ten over- vloede willen wij u nogmaals wijzen op de wijziging in ons postadres. Dit is nu gelijk aan ons bezoekadres in ‘De Nieuwe Stad’ in Amersfoort.

SmartWare Solutions (DuurzaamNL)
Oude Fabriekstraat 17
3812 NR  AMERSFOORT
+31(0)33-3031089 (algemeen)
+31(0)33-3033285 (helpdesk)
www.smartwaresolutions.nl

Controleer uw back-up procedure!

In een tijd van digitalisering is het van enorm belang dat systemen (en de data) veilig zijn. Firewalls en virusscanners dragen bij aan de beveiliging hiervan. Echter, wanneer er zich onverhoopt toch een virus nestelt in uw computer, of in het netwerk, kan dit grote gevolgen hebben.

Eerder dit jaar is bij meerdere klanten van SmartWare Solutions een zogenaamd ‘cryptovirus’ geconstateerd. Wanneer de dataset, database en documenten van SmartWare opgenomen zijn in een back-up procedure is herstellen geen probleem. Echter, wanneer de back-up niet juist is ingeregeld, bestaat de kans dat bij een crash of virus, de data en het maatwerk in SmartWare verloren gaat. We willen u aanraden dit te controleren en bij twijfel contact op te nemen met onze helpdesk.